Sunday, November 18, 2012

mekdi dan zionis


pagi tadi mekdi bagi makan percuma. aku ke prima saujana dan mendapati berderet kereta nak makan free. 6 dari 10 kereta adalah melayu islam.
aku juga dapati ramai orang kita perlekehkan usaha boikot mekdi yang kata mereka boikot hipokrit.
aku boikot mekdi dan aku pedulik hapa dengan kejian bodoh kamu. kamu bebas cakap apa pun.

mekdi sumbang dana kepada zionis untuk terus tibai rakyat palestin.
rakyat palestin yang ditibai adalah orang islam dan kristian serta yahudi yang bukan berfahaman zionis. ada beza zionis dengan yahudi.
kita menentang sebarang bentuk kekejaman.
di Malaysia kita sepatutnya menekankan perjuangan ini adalah tentang kezaliman penaklukan haram, bukan setakat main sentimen perang agama.
sedangkan sentimen Islam pun tak dirasai muslim apatah lagi orang lain ye dak?
tapi ada juga yang tanya takkan mekdi je? boikot yang lainlah jugak?
fb yahudi juga...

hahaha!
yahudi dan zionis tak sama.....
dan.......kau buat apa?

ps: waktu mekdi ini nak dibina, aku ahli majlis zon tersebut, aku telah nyatakan bantahan di dalam meeting dan telah ajak persatuan penduduk bantah tapi takde sapa sokong. terkonteng-konteng aku sesorang..hahaha!

5 comments:

azri said...

ni ada opinion skit...aku rasa kalo nak boikot mcd...kalo diorang bagi free ambik jer bro tapi jgn beli... kita boikot... ko bayang kan 1ribu 1 cwngn darab dgn 200 cwngan...200 ratus ribu burger tu...kompon diorang rugi tu pon asalkan tak beli apa2 selain drpda yg free tu..

kulupSakah said...

aku takkan ambil

Anonymous said...

Amacam kita desak Kerajan Malaysia yg ada kini supaya mengerahkan bala tentera ke sana utk membantu menentang kekejamam tentera Zionis itu.

Mana hilangnya jihat orang2 Islam????

Dah penyet dan hancur bumi dan rakyat palastin baru nak bantu mereka???

Tiada guna nabi mentarbiah ummatnya bahawa semua orang islam itu saudara kita,tetapi, ummatnya hanya berdiam diri, dan hanya berpekek & berdemo, sedangkan disana rakyat palastin hancur di bunuh.

Mana kah dia seruan jihat islam???
Mana kah dia mujahit2 islam???

Pena Marhaen said...

aku lebih suka makan lempeng dari baham mekdi.

peduli apa orang kata aku kampung ke apa ke yang penting aku tau kos sekeping lempeng tu lebih murah dari sekujur tubuh dan darah sedara aku di palestin.


Anonymous said...

Aku setuju ngan artikel ni..