Monday, November 4, 2013

PKR: antara YB katak dan YB lembab

YB PKR yang katak dan yang lembab,

KEADILAN: Adun Kadamaian pengkhianat rakyat
Nov 4 2013 / Keadilan Daily
Tindakan Jeremy Malazad, Adun Kadamaian, mengisytiharkan beliau telah melepaskan semua jawatan serta keluar dari KEADILAN hari ini tidak lain dan tidak bukan merupakan satu pengkhianatan besar kepada rakyat Sabah dan Malaysia. KEADILAN mengecam sekeras-kerasnya tindakan tidak beretika ini.

Pada masa yang sama, KEADILAN akan menghantar surat tunjuk sebab kepada Jelani Hamdan, Adun Matunggong, yang dipercayai turut merancang untuk mengkhianati amanah yang diberi rakyat Sabah.

Kenyataan bahawa mereka berdua telah hilang kepercayaan terhadap pucuk pimpinan parti hanyalah satu helah dan alasan biasa bagi mengiakan langkah-langkah pengkhianatan mereka ini.

Tindakan Adun lompat parti sebegini adalah modus operandi biasa Barisan Nasional di Sabah untuk cuba melemahkan semangat perjuangan rakyat yang menginginkan perubahan.

Oleh itu, KEADILAN menggesa rakyat Sabah untuk bersatu dan tidak biarkan taktik Barisan Nasional ini memecah-belahkan semangat perjuangan dan reformasi, demi Sabah yang lebih baik.

Bagi pihak Setiausaha Agung KEADILAN,
Tian Chua
Naib Presiden KEADILAN

Yahoo!
Syabas kerana keluar. Pihak pimpinan PKr bukan harus mencerca yang melompat aje malah sila dengar rungutan rakan parti dari PR dan penduduk setempat tentang prestasi YB yang menang di mana mereka ini calon payung terjun. Kerana berjaya membodek pimpinan calon yang dah lama buat kerja ditendang dan digantikan dengan mereka. Akibatnya menang tapi tak perform, lembab, banyak alasan.

Yalaaaaah! Takkan tak reti-reti lagi! Janganlah buat-buat pekak adun Kajang sama MP Batu Pahat laaaah!

No comments: