Monday, December 27, 2010

bila aku ngada2

suatu ketika blog ni tersenarai antara 40 blog pro PR yang ramai pembaca. hari ini blog ini sudah terkeluar dari top 100 blog pro PR. Kah kah! ini blog 'aku' maka aku boleh tulis apa saja. sesiapa pun boleh melabelkan blog aku kategori apa. tafsiran politik macam2..tapi ia lebih kritik sosial. aku nak tulis pasal aku hari ini.

aku suka:- berangan, menung dan tenggelam

aku benci:- berborak di restoran bising
- trafik jem
- beratur panjang

aku memang agak pemalas dan tak suka kerja berat.

aku gagal cetak buku 'universiti kaki lima' kerana tiada modal. bahannya sudah siap cuma tinggal cetak saja - tapi aku gagal cari uang.

aku layan lagu-lagu berlirik keras, protes, ketuhanan dan seperti itu maka itu aku minat:-
- iwan fals
- nikbinjidan
- queen
- helloween
- led zeppelin

aku masih minat m.nasir, lirik loloq, ahmad dhani.

aku suka baca novel a. samad ismail - hud
- orang jauh
- sutinah
aku minat aktor otai - marlon brando
- robert de niro
- al pacino
- robin william
- dustin hoffman
generasi baru - matt damon
- edward norton
- johnny depp

aktres - julia robert
- sandra bullock

aku dan sham minat hugh grant (mamat poyo romantic comedy)

filem kegemaran dan meninggalkan kesan pada aku :- sleepers, braveheart, bronx tales, mrs doubtfire, godfather, matinya seorang patriot, kembara seniman jalanan, jogho, anak sarawak.

ada beberapa orang sahabat yang sudah kami anggap seperti saudara. ada juga pembaca blog ini asalnya kini kami anggap seperti keluarga.:-
- zunar dan alin
- kak nashita blogger ummu asiah, abah anas dan keluarga mereka
- kak hasnah gombak yang berhati mulia
- keluarga rodzi aku
- lee learn eng

anak muda yang aku senangi
- dalyanoon
- fared ayam
- puspa rosman
- febri ian
- genr RIMbabara
- syafiqsunny
- siddiqin omar
- najwan halimi
- faizal riduan milenia

otai best - matsaman kati dan blogger isa

tim impian - tim gedung kartun (naza, lan orang-orang, jonos, art, oly)

sebab aku impikan demam komik ala 80an melanda malaysia menewaskan manga.

aku kagumi:- hishamuddin rais dan rahmat haron

aku hargai pembaca tegar dan pengomen tegar blog ini. aku takut aku akan tercicir nama korang maka korang tau sapa korang. thank you geng!

14 comments:

Pena Marhaen said...

bro lah idola aku dalam dunia maya blogging ni..teruskan berblogging!!wa caya lu...

budak sebelah taman said...

aku?

Yuyun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

baru je berjumpa ngan blog bro ni.. Rasa cam best je..

daLyaanoon said...

sejahtera buat bro dan keluarga, amin!

mae said...

takpe..takpe...selamat semuanya..

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro, pertama kali jejak kaki disini, penuh seni dan falsafah diri.tahniah !

ummu asiah said...

Asiah dah terlebih anggap macam keluarga.. semalam puas kena pujuk untuk tak pergi rumah Makcik Sham.."Asiah nak pergi jugak"...

blog ummuasiah juga semakin semput.

OrangGilak said...

terharu!

kasyaf said...

aku mmg malas menulis...tapi aku suka baca jer blog org...hahahhaha. keep on writing bro...kasi bukak org kita punya minda...

Roti Kacang Merah said...

blog aku pun dah semput, sampai aku dahtak ingat password.

Ohhhh, terharunya saya.

Tenchu di atas ingatan...! apa yang awak cakap tu, MEMANG betul. korang berdua dah kami anggap macam adik-beradik sendiri. korang kalau kena cubit, kami pun sama terasa...!

Irwan said...

dah! jangan ngengada lagi...

dah dua kali, ni

Irwan said...

salam bro...

aku baru perasan post terbaru brutalsolo...perghhh..

lagi sekali, engaku memang epik

http://aderberani.blogspot.com/2010/12/kulup-sakah-memang-gila-dalam-gila.html

Term Papers said...

Excellent work, congratulations. You are on the right path. Well done.

Anonymous said...

Seems to [b][url=http://pradas.hidear.org/#44451]グッチ マフラー[/url][/b]
coddle to the nowadays niceties[b][url=http://prada.hidear.org/#44471]プラダ 財布 新作[/url][/b]
"dissemble fur" thriving [b][url=http://pradas.hidear.org/#44411]プラダ 財布[/url][/b]
ambiance, this [b][url=http://pradaoutlet.hidear.org/#44501]プラダ 財布 新作[/url][/b]
troupe of hand-made Teddy Brook Tricks strap, the major substantive[b][url=http://pradaoutlet.hidear.org/#44381]プラダ 財布[/url][/b]
simulation fur and leather recycling. Tricks wearing noble, braids savage, amphibole and Caizhu of reward is reminiscent [b][url=http://prada.hidear.org/#44431]プラダ 長財布[/url][/b]
of the vandal era. Their neck,[b][url=http://pradaoutlet.hidear.org/#44381]プラダ 財布[/url][/b]
back away from and foot of each combining can be on the bank on, and magnificent of fun. Media published [b][url=http://pradas.hidear.org/#44411]プラダ 財布[/url][/b]
stick payment of $ 195.