Tuesday, February 15, 2011

you are not alone, gedek!

aku peminat blog gedek. dua blognya iaitu blog begins at forty dan but we are not alone sangat rare dan menepati citarasa aku yang sukakan kelainan. berlambak blog hari ini tetapi gedek tampil dengan stailnya. kalau aku ada time tunnel aku akan pusing waktu dan hijack blog ni jadi blog aku.

blog "but we are not alone" sangat slow apdetnya kerana sukar mencari subjek dan objek yang sesuai. slow but sure! surreal but nice! lihat wajah-wajah serta ekspresi 'benda' yang dirakam. ia mengingatkan aku "barang ke mana kamu menghadap, di situ wajah Allah." dan "tiada lain selainNya. (amaran: jangan bodoh tafsirkan ayat itu dengan gambar2 ini, cuma aku akan lebih menghayati ayat itu apabila melihat foto ini. itu cara aku menggabungjalin pemahaman aku)

wajah-wajah misteri memerhati sebagaimana Dia sentiasa melihat

blog 'wajib apdet'nya ialah blog begins at forty merakamkan foto diri sendirinya dengan latar belakang penuh cerita kehidupan. t-shirt hitamnya barangkali adalah warna kehidupan dan latar belakang adalah cerita 'putih' yang mengimbangi kehitaman tersebut. secara sedar, gedek telah merakam fotonya setiap hari dan apabila disusun menjadi video, perubahan wajahnya (walau tak banyak) dapat dilihat. bermakna, gedek bisa menonton hari2 wajahnya dan ia akan kekal di alam siber.

foto annisa menjadi tamu blog gedek.

jom ke sana!

11 comments:

diman said...

dah tengok sebelum ni tapi selepas baca entry ni semakin jelas maksudnya. best!

Alam said...

Ya, Allah itu sentiasa di mana-mana, ADA.

Irwan said...

...

Pena Marhaen said...

gedek mmg rare..hahaha..
blog gedek mmg ada "life"..

MOH KEMBARA said...

Salam Yob, teman selalu gi lawat gedek tp wearenotalone, belum lagi. Tima kasih!

gedek! said...

Aku bangga kawan dengan KulupSakah! TQ promote, bro...

ummiarissa said...

esok pagi jangan lupa g blog saya...ada entry khas buat anak-anak...terima kasih atas jemputan itu...

Cikli said...

bro, tolong cerita asal usul nama endegedek tu pulak. dan kenapa ada tanda seruan.
malu la nak tanya dia sendiri.
(pertama kali aku malu dgn lelaki)

gadisBunga said...

kedua2 blog uncle gedek tu adalah blog faveret saya.

salam singgah! :)

BonekadalamChermin said...

ya benar

uncle yg stylo ini
sangat kewl dan unik!




tepuk tangan ramai ramai

hip hip

hurray!!!

assalamualaikum tuan kulup sakah!

:)

gedek! said...

Terima kaseh kawan-kawan... (sambil mengesat air mata terharu..)