Saturday, December 20, 2008

Umno LINGKUP kalau artis sokong PR!!

isu cetak rompak dah 50 tahun tak diselesaikan oleh kerajaan UMNO/BN. Sejak zaman R.Azmi sampai la ni cetak rompak masih terus bermaharajalela. Allahyarham Nasir P.Ramlee yang baru meninggal dunia beberapa hari lalu tak berpeluang merasai nikmat kekayaan royalti hasil karya seniman agung bapanya sebab lanun punya angkara. Artis masa kini pun bagai sengaja dibiarkan kerajaan BN kerana jika cetak rompak selesai artis akan kaya raya dan mempunyai pengaruh yang lebih besar dari mereka. Di negara-negara lain pernah menyaksikan kehebatan pengaruh artis apabila berpolitik. Arnold Susahnakeja menjadi gabenor, Rhoma Irama berkempen, Iwan Fals bereformasi dan beberapa bintang Bollywood menang pilihanraya.

Artis dibiarkan lemah agar sentiasa tunduk pada kerajaan dan sering dilihat seperti mengemis dan menagih peluang dari kerajaan.
Apa yang artis nak tunggu lagi? Takut hapa? Selama ini kamu diperalatkan untuk menarik khalayak tika mereka mengadakan upacara hakikatnya kamu ditendang macam kentang! Apa Senator Jins Shamsuddin buat? Peruntukan filem Pasir Salak mana dan filemnya pun tah mana..yang ada MP Pasir Salak Six Million Dollar Man yang kuat menyalak..

blog www.pilihanrayakini.com mengatakan Anwar melancarkan strategi baru menarik artis pula..Yassin dah tak takut mengakui menyokong PKR sejak dulu lagi. Ito, Pyanhabib, Nasir Jani, Akil Hayy dah lama 'rebel' dan masih 'teguh' sehingga kini..antara yang dikatakan menyokong Anwar dan PR ialah Amy Search, Wardina, Zizie Ezzete, Ning Baizura (laa..apasal nama2 ni terdiri dari artis yang ada otak?)..so what? kan Umno ada Mawi, Norman KRU,ND Lala dan segelintir yang veteren2 tu..hihi!

Apalagii? Woi M.Nasir mana? takkan menyalak pasal perjuangan dalam lagu je?Pyan pun dah kat sini..arwah Loloq dulu antara orang kuat yang anjurkan pertemuan Anwar dengan karyawan..Kid Search pun dengar ceramah..Yusof Haslam (gerak khas), Waheeda, Spider, XPDC, Senario,Erma Fatima, cepatttt!!!
Kita perang lanun cetak rompak selepas kita perang lanun Bn yang kuat merompak!!
*gelabah punya pasal, nanti Umno mesti sergah persatuan artis buat perhimpunan berdiri teguh belakang kerajaan..hihi!


4 comments:

mountdweller said...

salam sdr.

Yang lain masih takut. Takut tak boleh cari makan!

Mungkin mereka percaya rezeki tu manusia yang bagi.

Anonymous said...

askm tuan blog..
mana bleh artis sokong PR.pr sokong pas,kalau depa merentah,artis nak cari makan lagu mana?hg tengok kat selangoq.hg tgk tang klantan,hg tgk kat kedah.depa tak bleh masuk..
hg tau la artis kita lagu mana.. bonjoi sana sini.syok aku tgk.
kalau sokong bie en,silap-silap bleh dpt sponsor.

Isa said...

Bro..,

Aku rasa dalam masa terdekat ni mesti ada statement keluar pasai isu ni...,

Kosmo... headlines... ha..ha..ha.. pasti hang suka..

Raincity v2 said...

bro, yusuf haslam ada ura2 geng PR ka? no offence, org mcm tu pelingkup industri jek. sembilu. hmm..