Wednesday, April 22, 2009

KENA BULI...

Lamin yang baru saja menghantar anaknya bersekolah asrama di pekan terpaksa menukarkan anaknya semula di sekolah lama di kampung.

""Anak aku teruk dibuli senior, disepak terajang, dipau, ketuk ketampi..." adu Lamin.

"Apasal tak report polis ke suratkhabor ke?" tanya teman.

"Hisy! Buatnye samseng-samseng tu belasah balik Atan mampuihlah!'"..

"Tulah masalahnya kita ni, kalau kes cikgu hukum pelajar satu Malaya kepoh! Kes pelajar membuli siap tutup muka lagi...Buli ni dah jadi adat dunia! Bukan kat sekolah je.. kat U pun ada, di tempat kerja orang baru dibuli orang lama, yang rasa besor akan buli yang kecil dan lemah. Abang buli adik, Amerika buli Iraq, BN buli PR, bini buli suami.."kata teman.

"Ade ke bini buli suami?" tanya Lamin.

"Itu kamu pi tanya Hantu Kopek," kata teman..

KAH KAH KAH! Lamin ketawa bagai resahnya sudah hilang. "Tapi.." tambah Lamin," Kekadang Hantu Kopek pun kena buli!".

"Bukan kena buli tapi kena uli!"..

KAH KAH KAH!!!

11 comments:

mountdweller said...

Hai...ke situ pula perginya!

Isa said...

Sebelum hantar anak sekolah asrama atau sekolah jauh2, ajar dulu karate atau tomoi.

Kompom takda sapa berani buli...

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

hantu kopek kena uli...hahahahaha

A Mum Of Three Mohd said...

Salam Kulup

Kah...kah...kah...kah...!!!!
Hantu Kopek kena buli....
Hi...hi...hi..hi...
Hantu Kopek kena buli....
Yes!!! You said it, maaaan!!!

abgBro said...

bro..puas aku membayangkan camne la rope nye kalu hantu kopek tu kena uli..

kah kah kah

aku said...

kalu nak uli Hantu Kopek kena ada pengerasnya!!!!!baru power!!!

Anonymous said...

Masa masuk ITM dulu zaman Ibrahim Ali dulu pun Budaya buli ini wujud, malah " ragging" pulak. Saya yang pernah kena "raging di sekolah berasrama dulu pun terpaksa lalui semula bila masuk ITM. Tetapi saya pandai buat helah, kami emapat lima orang pakat-pakat bodek senior,bila dia suruh cepat-cepat kita orang kata yess sir. Lama-lama dia fed-up jadi kan kami geng dia.

Masa dulu zaman orientasi dua minggu, lepas tiga hari kami ikut maka kami di lepaskan dan jadi pembantu kepada kepala Ragging masa tu. Rahsia nya di sini kenal pasti siapa kepala ragging kemudian ikut cakap dia sekejap. pass tu insyaAllah dia give-up sebab orang yang dia ragging tak pandai melawan....

daLyaanoon said...

uli sampaijadi karipap!!

kahkahkah...

KENA uLI!

ubilepih said...

Suruh hantu kopek balun bebudak sekolah yg membuli tu

Anonymous said...

kalau kat U yg kuat budaya buli ni UiTM.
U lain mana ada dah...

Jerry said...

I need to have the designers of this home help me out with the interior design of my future home!! The photos are stunning, and the place looks so clean!


College Term Papers