Monday, August 24, 2009

KDN serbu GEDUNG KARTUN!

Lebih kurang jam 10.30-11.30 pagi tadi , 8 pegawai KDN datang ke pejabat majalah GEDUNG KARTUN dan merampas 408 naskhah majalah itu. Alasannya permit tapi permit dah lulus. Kami percaya ia disebabkan kandungannya. Kahkahkahkah! sama kartun pun lu takut ka?

ketua perampas yang masih muda tapi ek nak mampus!
pegawai wanita yang lebih takutkan virus dari Allah. Bertopeng barangkali nak tutup muka kot?


pegawai -pegawai lelaki yang membungkus sambil tersengih-sengih bila aku kata "majalah Mangga yang nampak tetek korang tak pernah rampas!"



Kami pelukis dan kami hanya tahu melukis, dengan dakwat kami berjuang. Kami akan terus melukis walaupun terpaksa atas kulit kulup!!

CD CETAK ROMPAK kat pasar malam haram depa nak serbu..
PUNDEKK!!







43 comments:

azmi aris said...

BANGSAT SANGAT KE DIAORG TUH... BANYAK LG BENDA LAIN NAK BUAT.... KALAU KATUN KUTUK PR DIORG TUTUP MATA JE... KALO KUTUK UMNONOK KAN CEPAT JE DIORG KERJA... MMG BALACI DIORG NI.. MENYIRAP LAK AKU BEBULAN POSE NIH... PATUT PON AKU GI KEDAI LOM ADER LG...HARAMJADAH DIORG NI.

mamai said...

mereka itu pencacai yang takut gaji tak masuk ujung bulan dari takut masuk neraka....apa kata kau lukis kat dalam blog ajer lepas tu saper nak baca kena bayar online okay tak

Anti KDN said...

Celaka punya KDN. Majalah lucah seumpama tak pernah dikenakan walau sedikit pun teguran.

Majalah picisan dan tahyul berlambak-lambak tak pernah diambil peduli.

Gedung Kartun baru satu keluaran dah kecut teloq!

Moga Allah hancurkan Barisan Najis!!

jOnOs said...

Ha ha ha.

zahid ehud said...

cilake KDN ni...betul la, majalah tetek bersepah sepah, citer pasal seks tak nak rampas....katun pulak KDN nak rampas..... memang dasr najis btol....

buat brader brader yang berjuang dengan kartun...teruskan usaha, kitorang pasti carik dan beli karya katun braser skalian....

negara ni bukan Najis yang punya...

paloibinmulau said...

sbb tu teman meluat dgn amno nih. terang2 jabatan kerajaan dianjingkan oleh mereka. memang betoi kulup cakap magga tu takde pulak dirampas hehehehe

mangga boleh buat modal waktu sunyi kot huahuahua pasai itu le depa biarkan. mereka mahu anak muda melayu hanyut dlm hiburan. syok memanjang.

tapi depa takut kalau anak2 muda melayu ni celik politik celik pasai hak2 depa celik tentang rasuah dan buruk laku pemimpin.

Panglipulara© said...

Lup ini antara halangan paling kecil tuk lu orang/Zunar, tengok blakang balik niat lu orang buat zine ni, nk untung, nk aibkan sape2, nk glemer cam toyo, nk memberontak atau nk berjuang...klu opsyen yg terakhir bersedia dengan halangan yg maha hebat lagi pasni...yussof taiyoob

Anonymous said...

BRO, KALAU LU NAK MENYEBAR FIKIRAN DAN MEMBERI MAKLUMAT ADA SATU LAGI WARASA LU PATUT BUAT, TU PUN KALAU LU TAK PANDANG PROFIT SBG KEUTAMAAN LA, YANG MAJALAH LU NAK TERBITKAN LUTERBITLAH, TAPI KALAU NIAT LU NAK SUE MAKLUMAT WA CADANGKAN LU UPLOAD SOFT COPY KASI SELURUH BLOGGER PR DAN ELURUH BLOGGER MALAYSIA BACE, TU BARU KENA BRO, BARU KDN TERKINCIT, LU PIKIR SEKARANG NAK LAWAN KDN ATAU RM? . LI PIKIRLAH SENDIRI.....

Tunsiber said...

betul-betul la....aku ingatkan cobaan....

tasikmerah said...

jual online la.. aku nk satu!


.

keyman said...

UMNO dulu kini dan selamanya.... itulah kerja dia. Teruskan usaha Bro....

orang lekio said...

salam.
kdn setaraf dengan pdrm n sprm: anjing belaka.

binjidan said...

KDN punya orang atasan la lu kna hantam dulu...baru diorang tau..jgn kasi lepas buat satu posting baik punya kt blog ni..

bijen moretti said...

kene pegi pematang pasir la baru bole dpt?..
yg seludup punye..
hahaha..

deanz said...

gua rasa la...orang KDN tak cukup duit nak beli, tu pasal depa rampas..

duit habis ke pilihanraya beb....

Anonymous said...

teman pun nk kata mcm pundek ... mangga yg nampak tetek kome x ndak pulak g rampas... mcm bewak malaun.

azmie said...

buat online je. mana ada permit

Anonymous said...

bro, yang kena rampas tu tadak simpanan ke?dah cari kat kedai kat selangor ni tapi takde la kat kedai.ada cara lain tak nak dpt tuk keluaran ni?kalau online dan bayar la, setuju je.
-aku suka kartun-

alang said...

Bro gua sokong cadangan siarkan online. Gua cadang dua opsyen. 1st bro kenakan duit utk access. Second bro buat mcm website omputih selalu buat, derma ikhlas. Mean kat tepi tu letak la link utk derma/support penerbitan.

Yg bab bayaran2 ni gua cadangkan lu buat bagi mudah skit. Jgn la guna kad2 kredit ke apa, just guna hp ,sms nak bayar. Senang skit.

p/s gua tgk kedai depan umah gua takdak jual lagi. ADehh.

Anonymous said...

bro, yang kena rampas tu tadak simpanan ke?dah cari kat kedai kat selangor ni tapi takde la kat kedai.ada cara lain tak nak dpt tuk keluaran ni?kalau online dan bayar la, setuju je.
-aku suka kartun-

kulupSakah said...

camana nak dapatkan boleh tengok ke blog koncozunar.blogspot.com

cree said...

Lawan tetap lawan.Gua tumpang simpati.Sabar bro.

Teluk Bakong said...

ha ha kulop itu jenis koje gomen yg mengkhinzir bute tu

OLY said...

CILAKAK!NASIB AKU XDER KAT OPIS TD,KALU X MMG DH TEBARAI POSA AKU MENCARUT DGN ANJING2 TU!

OLY said...

xpe2,ni pun kira promosi utk mjalah kt gak,aku rase mlm esk dh kna ulang cetak nih :p

cahaya malam said...

salam..

sabar je la bang..

asal kritik mereka di putrajaya 2..

inilah tindkan mereka..

insyallah..

allah pasti membantu..

wasslam

Anonymous said...

MEMANG ANJING BELAAN UMNO CILAKA

MAJALAH PORNO BERSEPAH DIBIARKAN.

MAJALAH KARTUN PULAK DEPA TAKUT BAGAI IBLIS TAKUTKAN AYTA QURAN.

APA APA PUN, INI PETANDA UMNO/BN DAH DEKAT NAK MAMPUSSSSSSSSSSSS

BRO, NKO JUAL JE LA ONLINE PDF VERSION.

pemandu teksi said...

Tak dapat rampas permatang pasir, dapat rampas majalah pun jadilah...!! umno haram jadah!

Anonymous said...

Menyirap darah. Benci aa depa2 yang jadi pak turut UMNO. Ooii! Korang punya gaji rakyat yang bayat tau!!

Anonymous said...

Menyirap darah. Benci aa depa2 yang jadi pak turut UMNO. Ooii! Korang punya gaji rakyat yang bayar tau!!

fara ('',) said...

selalunya, diorang tak tangkap org awam. diorang tangkap penulis kerana tulisan mampu menjadi sesuatu yg hebat.

teruskan usaha bro!

ubilepih said...

Betul sangat macam yg aku lukis dalam rabak n Raban tu kan..ha..ha..

Anonymous said...

Agak nyer lepas ni dorang nak sumbat kartunis pulak lam ISA HAHAHAHA.Apa kejer laa diaorang ni.

abu muaz said...

Gua tabik lu zunar....
Kartun pun dia takut....kah kah kah kah tun.

KDN - kartun dan Najib

daLyaanoon said...

datin mana yang perampas majalah?
datuk2 yang tukang kumpul majalah...kumpul je...walopun aku disampahkan!

ramailah dapat datuk nanti...mcm dlm vol 1!

daLyaanoon said...

datin mana yang perampas majalah?
datuk2 yang tukang kumpul majalah...kumpul je...walopun aku disampahkan!

ramailah dapat datuk nanti...mcm dlm vol 1!

tenggek said...

terus kan pjuangan kulup ! jgn give up !

Term Papers said...

Thanks for post. It’s really informative stuff.
I really like to read.Hope to learn a lot and have a nice experience here! my best regards guys!

Term papers said...

I love your blog! You will be in our prayers and thoughts! Nice and informative post on this topic thanks for sharing with us.Thank you!

mohd said...

dah tanggungjawab...yg buat kerja takde permit sapa suruh...kah kah kah...ikut peraturan la bang....ni asyik n potong-Q jer....mmg nak kene pelempang lerr...hehehhehe

Custom Home Detailing said...

This has been very educational. We will share it with the class.

Custom Home Detailing said...

This has been very helpful. This is also very educational. Thank you we will also share this with the class.

Term Papers said...

Everyone should have equal right to living according to the principles of the religion.