Tuesday, March 24, 2009

beruk dan bapaknya..

aku lihat dua ekor beruk
bergaduh berebut sebiji pisang.;
bertumbuk2 sambil menjerit2 memaki
"ini pisang bapak aku! Jadi ini aku punya!"
kata seekor lagi, "ini bapak aku punyalah!"
bapak beruk datang menyergah "woi itu pisang aku!!"
dua anak beruk itu lintang pukang
..kedua-duanya adalah anak kandung bapak beruk itu
cuma berlainan ibu!
...bapak beruk itu menelan pisang hingga habis supaya anak2nya tidak
berebut lagi

di balik semak dua anak beruk itu menunggu
untuk berebutkan tahi bapaknya selepas ini

9 comments:

mountdweller said...

Tarak guna punya bapak beruk! Bangang punya anak beruk!

sediaraja said...

Bro LKS, deep sangat la cite ko..susah gak nak paham.


Bro Mountdweller, tu sebab mrk beruk. Tapi ada gak satu puak di Malaysia ni yang berperangai seperti beruk ataupun beruk bertopengkan manusia...

mountdweller said...

sdr. sediaraja,

Tak payahlah kasi terang sangat!

sediaraja said...

Opss maaf kerana berterus terang sangat...saya memang prefer cerita 'straigth to the point'.

Tak laa terpintal urat otak yg dah season ni....

Anonymous said...

Jamil Ismail @ Jamil Kucing, pemilik blog http://bbcatlover.blogspot.com/ rupanya musang berbulu ayam.. terbaca pendedahannya di http://jamilkucingpondan.blogspot.com ... patutlah blognya dipenuhi artikel dari blog orang lain (ciplak@tanpa rujuk) dengan maki hamun dan sumpah seranahnya, rupanya dia tengah kegersangan... al batangi penjilat al juburi !!!

sediaraja said...

Anoni 6.05am, apa hal ko????..tak paham den!!!

BoyDontUcry said...

Perhimpunan Agong UMNO kecoh

Zackry said...

Salam Bro,

Beruk-Beruk tu tengah dok mesyuarat kat PWTC sekarang nie.

ubi said...

jagan monyett!!!!!!!