Monday, March 16, 2009

umno, plis kempen in inglis!- A.Samad Said

Sasterawan Negara A.Samad Said mencabar gerombolan berbahasa Inggeris ketika berkempen dalam PRK nanti atau mengadakan perhimpunan agung hujung bulan ni (macam takde je) dalam bahasa Inggeris.. A. Samad Said juga menyeru rakyat agar jangan undi Umno lagi sebab parti yang mendakwa membela Melayu itu sudah tak boleh diharap lagi..

Alah Pak Samad, depa cakap omputeh takde hal punye walaupun tunggang-langgang, jangan kata omputeh, bahasa urdu, siam, tamil pun depa tau ..kecuali BM je depa lemah sebab Melayu jadi2an ramai kat dalam tu..kah kah kah!

woi!! Apa dah jadi ni.. dulu sasterawan negara Shahnon Ahmad mempukimakkan piem dalam novel SHIT, kali ni sorang lagi sasterawan negara kutuk kamu..tak maluke? takkan nak kata depa diperalatkan pembangkang?kah kah.. ala apa? alat kelamin ke alat sulit? kah kah..

sebelum ni dah ramai seniman belasah gerombolan, Allahyarham Usman Awang, Azizi Abdullah, Dinsman, Faisal Tehrani, Pyanhabib..
Wak Khalid Salleh pun cakap Umno dah tak boleh pakai! kah kah!

jangan sampai seniMAUN lepasan universiti Akademi Fantasia pun bedal mike udohle...alamat nak kiamatle kamu!! kah kah kah

lks- apasal tulisan teman macam tukar tiub lak kali ni? kah kah kah

5 comments:

maun said...

Sedap perkataan mempukimakkan tu...macam bunyi mamak pun ada. Kalau buat ayat "Saya mempukimakkan UMNO......" lagi sedap rasanya. Itu perkataan Inglis ke KS...

daLyaanoon said...

mari gelak versi tukar tiub..

KAHKAHKAH..

mi no spik inglis!
ol de pipel mas vote umno...

can yu?

live....melayu..
live....melayu..
live....melayu!!

tembak lagi...

BENG!!!







BENG!!!

ubilepih said...

Bro..UMNO tu Melayu ke..ha..ha Me LAYU ada la...alat sulit mana deme ada...Kah..kah..kah kita pakat2 ikut ketawa isham..kita ghodong

kulupSakah said...

kah kah kah ghodong!
hampughaihh!!

teruskan menembak!

BENG BENG!

MENANTU APAK said...

apak dah bagi green light untuk kami sertai demo walaupun sebelum ni tak berapa berkenan..

kata apak, "siaplah lepas ni PKR dengan PAS mesti naik punye!"..
- doa orang tua, doa orang teraniaya!

apak bukan orang politik, apak rakyat biasa yang sayangkan Melayu di tanah leluhurnya sendiri..