Thursday, March 12, 2009

TOLONG HALALKAN INI!

7.30 pagi- terlihat sekumpulan pelajar sekolah menengah melayu terkemut2 menghabiskan rokok di tepi pagar sekolah sebelum tergesa2 masuk apabila loceng berbunyi.

12.30tgh- pesta merokok di 7E, kedai runcit dan restoran mamak di kawasan berhampiran sekolah waktu balik. Kelihatan pelajar2 seperti baru lepas diseksa berpuasa di sekolah. Bebudak merokok macam esok tiada lagi..

WAHAI KEMENTERIAN KESIHATAN!
Sila mansuhkan undang2 menghalang bebudak bawah 18 tahun membeli rokok kerana takde sapa nak halang mereka. Tokey kedai pun jual, pegawai kesihatan pun tak kisah, polis tak peduli..MANSUHKAN!

WAHAI KEMENTERIAN PELAJARAN!
legakan sakit hati cikgu2 dengan menguatkuasakan peraturan membenarkan kawasan kantin sekolah kawasan bebas merokok agar pelajar2 ni boleh melepaskan gian. Cikgu2 dah penat tangkap, silap cekup mak bapak bawak pi court!

SILA HALALKAN demi anak bangsa kita! eleh! RASUAH pun boleh halal inikan rokok ye tak?

11 comments:

ubilepih said...

tolong halalkan kondom sekali...ha..ha..ha bro terima kasih bebanyak lah sebab sudi follow blog gua yg tak sepertinya itu...nanti ada masa kita mengeteh bole?

Din said...

Tuan..
Saya cadangkan rokok dan kondom juga dijual koop sekolah..

Anonymous said...

ini kerajaan mana pulak ni yg nak suruh menghalalkan rokok pulak ni...

kalau merokok di sekolah maka akan lebih parahlah jawapannya... mereka nak lepas gian kat sekolah itu biarlah keluarga masing2 ambik serious sikit tentang anak2 mereka...kalau keluarga tak mainkan peranan kerajaan buat apa pun susah nak laksanakan...naik kan rokok pun akan dibeli juga...nak haram kan terus... mana mungkin...nak bagi ceramah agama setiap hari... tak jadi juga....

rasuah tetap haram ...yg membuat tu kiranya dah berdosalah tu... biarkanlah mereka masuk api neraka jahanam...

Anonymous said...

* lepas gian kat luar sekolah.... sori...

kulupSakah said...

ubilepih,
kita kawan- godong

din
memang sebab ada demand..

anonymous,
tak faham kiasan ke?haa..ko ni mesti mat hensem rongak tu kan?

anonymous,
apa kes?

kulupSakah said...

cuba survey berapa ramai bebudak kite dah melakukan seks dan jgn terkejut dengan jwapannya, toksah tanyalah dah penah tgk cd blue atau tak?

ubilepih said...

godong..la ni payah orang nak faham metafora kut..ha..ha..ha tu la akibat tak sayang bahasa

al amin said...

Ha ah la...
Anonymous yg pertama tu memang tak faham bahasa, kiasan ek...

Tu laa...orang suruh belajar sains dan mates dalam BM deme nak pulak dalam BI. BM tak faham, BI pun hancur....memang rongak laaa.

daniel john said...

Resources like the one you mentioned here will be very useful to me! I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

Term papers

Jerry said...

Rather superb entry, definitely useful stuff. Never ever considered I'd find the facts I need right here. I have been looking everywhere in the internet for some time now and had been starting to get discouraged. Fortunately, I happened across your blog and received precisely what I was searching for

Term Papers Writing

Term Papers said...

should be heavy fines on this product or this product should have to be expensive. The easiest way to get rid of this problem.