Thursday, March 26, 2009

bila puteri pink banjiri KL


"Pehh! cun betul bebudak puteri Lup..meriah KL! Ada tu tah dari kampung mana tah, naik eskalator pun gayat..kah kah! tapi cun oo!" kata Bang Di, caterer yang selalu dapat job catering untuk pekembar. Vannya ada sticker pekembar. "tapi mengundi belum tentu Lup! Teman cari makan!".katanya dulu.

"huh! lawa penama?"cemuh Jah, bini Bang Di yang memang penyokong pekembar tapi meluat dengan perangai datin2 berjambul."baik tak payah berbaju Lup oii! Dahla baju putih tu jarang, ada yang ngade2 pakai coli itam, terjojol mata datuk2"."dengan kebaya singkat ketat nampak kesan spendanya,hii..getek nengoknya!"Jah menggelengkan kepala.

Tapi Jah seronok sebab dapat 2-3 keping envelop berisi 'sesuatu'.

"Tapi memang lawa Lup!" ulang Bang Di dengan lebih menekan lagi..

Teman termenung jauh..harap2 Jah ada simpan borang kosong dalam van

12 comments:

Anonymous said...

Saya syok juga puteri pink ramai kat KL, sebab member PEKEMBAR ajak pergi karaoeke tak payah bayar duit kat GRO, putri pink ganti tempat GRO. Rengan rengan brother.

Anonymous said...

apa la sibuk sangat pasal pink tu? cuba pikior, macam mana nak hijau atau birukan kaler tu. ini la oghang melayu, bangsa dan agama sendiri buat hal, semua oghang nampak. kapir laknatullah dah berjaya kapirkan balik muslimin dan muslimah tu, apa aksi korang??

ingat le, nanti di akhirat akan ditanya, apa yang dilakukan masa idup??

patutnya kita serang kapir-kapir kat dalam negara. bahkan kita serang orang islam yang buat donno tu sama. jangan bior malaysia menjadi malestinia. hati-hati... Allah Maha Berkuasa atas segalanya...

jonjonijonathan said...

i luv puteri

guntur said...

anon 5;57,
kami tak de kuasa nak serang, yang ada kuasa ni umno dan pukida..tak caya tanya wakil penang yg kata umno silap bebaskan anwar

Yeh! Yeh! aku dah jadi Ketua UMNO said...

Anoni 5.57am, masalahnye orang bukan tak de lak berpakaian menjolok mata di khalayak ramai.

Buat malu je, mengaku islam tapi free-free je tayang body!! ni ikut sunnah Kak Yati On/Off ke??...

Apa-apa pun aku ucap tahniah pak Kak Yati On/Off, walaupun terang-terang buat maksiat, org UMNO bangang bole terima dia sebagai exco wanita. Lepas ni puteri & makcik UMNO bole belajar dgn dia macam mane nak goda laki orang.

Bole Senator tau!!!

Anonymous said...

puteri kampung macam monyet masuk bandar da...

tapi ada puteri bandar ni yang dengar cerita, syok sangat kat exco baru pemuda umno. tapi sayang, exco tu tak layan sebab tak cun kot. muka penuh minyak petrol dan diesel, mana cun lagi.

cuba lks find out, sapa exco & puteri tu....

kulupSakah said...

er..tak kesior teman nak siasat..
teman nak nunggu kat sana esok, mintak nombor, kalau tak dapat takpe, ase dapat tengok kaler itam jadile..

Anonymous said...

yeh yeh aku jadi ketua umno,

bukan tak ada bukan islam pakai baju dedah sana sini. kat KL tu belambak-lambak dok tayang body. macam jolie ada, macam zakiah anas pun ada beb.

makcik umno tu kalau belajar macam kak yati pun takkan jadiknyer.. korang tengok kak mah jib dah ler. kalau tak takkan abang dia cari awek mongol...

pemandu teksi said...

aku tengok tine-tine pink ni dah macam kambing tine pulak..terkangkang--kangkang...! getik nya teman weiii.! Udahlah tak cun..perangai pulak bughok..patut pun ramai bebeno tine pink ni tak kawin-kawin..

cree said...

Saya masih ingat waktu penamaan calon Pilihanraya kecil Anak Bukit
selepas kematian Ustaz Fadzil,
sedang puteri terkinja-kinja,hujan
turun lebat.Baju pink kalau dah basah,habis nampak coli.Macam-macam
kaler beb.Patut pun Abang Jab selak kain.

Isa said...

Pembetulan buat Pemandu Teksi, tine-tine pink bukannya tak kawin-kawin. Salah tu....

Yang benarnya tak nikah-nikah lagi, kawin selalu...., tak caya cuba tanya kambing tine...

Term Papers said...

Really amazing and quite useful though, the things have been discussed should have to be sort out.