Friday, March 20, 2009

pedulikah anda?

hari ni sabtu hari cuti..hari keluarga, dalam sibuk begini tahukah anda di mana anak anda sekarang?



dimanakah isteri atau suami anda sekarang?




atau anda sekadar tidak peduli?

14 comments:

Anonymous said...

Anak saya pergi belajar kat luar negeri. Balik nanti boleh ambil alih tempat saya terus merembat.
Bini saya ikut gerombolan ke Bukit Gantang. Dia kata pergi kempen.
"Breach of ethics is not criminal in nature"
Mampuih kita, Pak Kulup.

daLyaanoon said...

Anda mampu mengubahnya!

Anonymous said...

Mursyidul am PAS menyifatkan dirinya sebagai nakhoda kapal parti itu dan mengingatkan presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang agar berbincang dengannya sebelum membuat keputusan isu penubuhan kerajaan campuran.

Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau tidak mahu terdapat ramai nakhoda dalam satu kapal yang mengeluarkan arahan berbeza sehingga boleh menimbulkan kekeliruan dalam kalangan ahli parti dan menjejaskan kredibiliti PAS, lapor Bernama..

Kah..kah..kah..woi dulu kata mamak nak merintah sampai mati atas kerusi...kah..kah...woi ingat la badan pon dah bau kain kapan...kubur dah kata mari..masih tak sedar lagi kerr...kah..kah..tamak..fikir diri saja yang pandai org lain semua bodoh...kah..kah..kah..jual agama untuk poket sendiri....

kulupSakah said...

anony 7:58,
one day we'll face HIS throne,there's nothing we can say!

dalyanoon,
ubah ganti baru!!

anonymous 8:25
sila buka blog sendiri untuk melontarkan kebijaksanaan fikrah saudara. keupayaan berfikir, menulis dan melontarkan suararasa untuk memperbaiki kepincangan dan kebejatan dalam kehidupan amat dialu2kan biarpun berbeza pendapat kerana perbezaan pendapat dan khilaf adalah tanda manisnya ilmu. bersikap seperti dedalu yang menumpang tuah pohon lain untuk hidup bukanlah amalan sang wira

Nevada said...

anon 8:25, cerdik sungguh hasil ulasan saudara.

nik aziz mengulas demikian sebab itu prinsip partinya, stick to any decision made during Muktamar. kalau ada leader yg nak buat satu2 dasar/keputusan yg berlainan maka leader itu harus consult sama2 leader yg lain terlebih dahulu.. barulah kapal dapat berlayar dengan baik. tengok betapa huru haranya umno. pemimpin2 umno selalu buat dasar ikut kepentingan masing2 tak ikut prinsip parti mereka sendiri. tengok isu terbaru keputusan DB yg tak konsisten itu. mcm ni lagaknya mereka mengemudi kapal, esok lusa boleh karam..

malulah sket.

IndukYati said...

Salam semua..
Apa yang aku peduli..?Peduli akan kawan aku yang baru kena buang keje...sambil tanggung anak empat-aku cuma anak satu,
Anak sulung nak masuk IPT...anak sulung aku baru darjah 2..Anak no 2,kwn aku dah Tingk.4, aku belum ada anak yg kedua...anak ketiganya masuk Tingk.3...aku belum ada anak yang ke 3 dan ke 4..
pedih dan sedih..perit lagi berbirat...apa nak buat..Mat Monggol kata ekonomi kita kuat asasnya...sekarang nie pun aku tak berkerja...diberhentikan juga..
Siapa yang peduli?

jonjonijonathan said...

who cares?
biar kita susah asal jgn dipukimakkan oleh org lain udah!

aku said...

makbapak depa tau la tu depa kt mana.makbapak depa tak kesah..

..anak bini aku dok spital,aku tau depa dok kt mana hehehe..

Anonymous said...

Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mohamad Fairus Khairuddin telah menyerahkan surat peletakan jawatan kepada Ketua Menteri, Lim Guan Eng.

Menurut The Star, tiada alasan yang diberikan bagi peletakan jawatan tersebut serta jawatan exco kerajaan negeri.

Manakala Lim pula berkata beliau telah menerima peletakan jawatan Mohamad Fairus berkuatkuasa pada 8 April depan

Kah..kah..katak bawah tempurung...kahh..kah..kambing jantan di kerumumni kambing betina....mat gian keta loteri...kah..kah...mat rempit mendapat motor...kah..kah..

kulupSakah said...

baguih..kalu tak mampu sila letak, jgn gile kuase

Anonymous said...

btol kalu xmampu undur diri bg peluang kt org lain yg mampu

Term Papers said...

It's always nice when you can not only be informed, but also entertained! I'm sure you had fun writing this article. Excellent entry! I'm been looking for topics as interesting as this. Looking forward to your next post.

Jerry said...

Hi kulupSakah these are fantastic pictures certainly we can't for get these types of enjoyable moments,we should leave our life for peace and happy.

College Term Papers

Term Papers said...

Really amazing pictures and nice text to read. Thank you so much for the share.